Det här med öl

Jobb tio timmar idag. 7-17. Jobbigare tid finns inte. Därför satt det fint med en kväll hos bröderna Elsberg i deras lägenhet i övre nyfors. Förutom ovanstående var även Rasmus och Olle med i denna annars ganska vackra men något kyliga sommarkväll. Det kollades film, spelades fifa och lyssnades på många olika slags musikstilar, Iron Maiden var dock ett väldigt återkommande band. Det blir så med bröderna Elfsberg. Chipspåsar tömdes och vi var efter ett tag tvungna att beställa nya. De kom och de försvann. Folköl förtärdes i litervis under kvällens gång. Och så var det det här med folköl.
   Många tycker det är bättre med folköl för då kan man dricka fler. Andra tycker det är bättre med starköl för då kan man bli full. Folköl för med sig alkoholens alla nackdelar:  Kissnödighet, muntorrhet, trötthet och man känner sig allmänt seg i hela kroppen. Man missar alkoholens fördelar: Eufori, runda fötter samt oskyldig odräglighet. Dessutom kan man alltid dra den gamla "jag-var-så-jävla-full-kommer-inte-ihåg-ett-smack". Den är alltid skön att luta sig tillbaka på veckorna efter en mindre lyckad fylla. Det dessa två har gemensamt är att de inte är många drycker som slår dem i smak när den är riktigt avkyld. Kan inte komma på någon på rak arm i alla fall.
   Ja, jag lärde mig i alla fall att dricka alkohol med starköl. Man var så illa tvungen när man var 14 bast och allt man kunde få tag på var några ljumna Sofiero som smakade mer eller mindre som staketpiss. Men vad gjorde man inte, man drack ju öl och var häftig. Ja, jösses amalia sån var man.

.

tack och godnattt


Kommentarer
Postat av: Erkie

bra sagt joel!!

2008-07-23 @ 01:01:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0